Skip to content

WAARSCHUWING voor SCAM en SPOOKFACTUREN

Chinese praktijken overgevlogen naar Nederland!

Blijkbaar is het lucratief, want ook in Nederland duiken er steeds vaker organisaties op die merkhouders geld afhandig proberen te maken.

De meest voorkomende scam methodes zijn:

  1. Een aanbod verpakt als officieel ogend document, waarin betaling van merkhouders wordt gevraagd een recent ingediende merkaanvraag. Op de website van het BOIP vind je een lange lijst van bedrijven die merkhouders hebben benaderd met een misleidend aanbod. https://www.boip.int/nl/pas-op-voor-misleidende-facturen. Deze verwarrende brieven zijn niet afkomstig van ons kantoor, het BOIP of andere officiële merkeninstanties.
  2. Een aanbod om je merkregistraties te vernieuwen tegen hoge tarieven.
  3. Een aanbod om je merk of domeinnaam te registreren, voordat iemand anders deze claimt. Deze e-mail of brief is verpakt als een waarschuwing dat iemand jouw naam probeert te registreren. Je ontvangt dan een mail met het aanbod jouw naam als merk of domeinnaam te registreren, om jouw rechten veilig te stellen. Deze scam is uitgevonden in China maar recent hebben onze relaties e-mails ontvangen van de Nederlandse bedrijven EUPT www.eupts.com en IPT www.iptregister.net. Onder de mail staat steeds de dezelfde naam, Diederik van Dam. Mocht je hier vragen over hebben, neem dan contact met ons op (023-8880177)

Wees dus alert en betaal NOOIT facturen van onbekende partijen voor diensten voor de bescherming van je merken of domeinnamen!!

Vraag het ons, voor je betaalt.

Vraag het ons

Wij vinden niets leuker dan te horen wat je plannen zijn, welke merknaam of product je hebt bedacht en om je verder te helpen met duidelijke adviezen en een actieplan. Of heb je een conflict? Dan helpen we je ook graag. Bel of mail ons vrijblijvend voor overleg.

Neem contact op
Back To Top